KunstPølsevogn

  • Bydelsudvikling i Sydhavnen. Samtidskunst som boligsocial indsats.
  • Stationær pølsevogn på Borgbjergsvej
  • 2012
  • Designet i samarbejde med Laura Winge, og udført af møbelsnedker Rudy Snel, Valbysnedkeri.

Projektet er en del af en ny tilgang til urbane udviklingsstrategier hvor KAB benytter leg og midlertidighed til at afprøve initiativer i byrummet.  Udover at give pølsemanden et glimt i øjet, skaber designløsningen et nyt socialt rum.

Jeg har i samarbejde med Laura Winge skabt et humoristisk og samtidig æstetisk gennemtænkt siddemiljø omkring pølsevognen, der giver plads til det sociale liv i og omkring denne ærkesydhavnske perle, der har eksisteret i mere end 20 år. Siden sin make-over er pølsevognen overtaget af en ny pølsemand som har valgt at bevare “kunstinstallationen”.

Fernisering August 2012.

Pølsevognens nye design inviterer til at alle, både børn, voksne og gamle bruger byrummet, lokalmiljøet har fået et farverigt socialt og uformelt mødested. Her sidder man og nyder livet på den røde plads, møder sin nabo, og hænger ud. Med social design er der skabt et mellemrum der appellerer til nye tanker, nye møder og et rart Sydhavnen.

Før

- og Efter

w

SpaceMatter  / Maja Lindberg

Oehlenschlægersgade 78,  1663 Kbh V

+45 26120046

maja@spacematter.dk

Har du spørgsmål - ønsker du mere information om et projekt - eller vil du høre om SpaceMatter kan hjælpe dig med dit projekt - stort eller lille - tager jeg gerne en uforpligtende snak .. Du er velkommen til at ringe til mig.