LæseLegeBjerget

KulturAnstaltens BørneBibliotek

  • Skulpturelt siddelandskab for Vesterbro Børnebibliotek
  • Kulturanstalten. Vesterbro KbhV
  • 2012 – 2015
  • Læse-Lege-Bjerget blev designet i samarbejde med Laura Winge  & Møbelsnedker Rudy Snel, Valbysnedkeri.

Nyt LæseLegeLandskab på Vesterbro Bibliotek

Nu kan vaskeægte læseheste og bogorme sno sig i et nyt redskab, der næste fredag indvies af kulturborgmesteren.

Mette Lindberg & Laura Winge har designet læselegelandskabet til børnebibliotektet i Kulturanstalten i Lyrskovsgade. Et multimøbel som bliver et inspirerende scenarie hvor børn og voksne indtager og bruger børnebiblioteket på flere niveauer…. De to designere har arbejdet meget med brugercentreret design i det offentlige rum, og på hvordan det kan åbne for at design bliver nyfortolkende og humoristisk…”

Vesterbrobladet 23.okt.’13

Et inspirerende og intimt landskab for højtlæsning – udstilling af bøger der giver læselyst – et siddevindue til eftertanke og snak – huler til koncentration og hemmeligheder uden de voksne… Samtidig publikumssiddepladser til en børneteaterforestilling på en særlig aften: Læse-Lege-Bjerget er multifunktionelt design i en æstetik inspireret af bjerge, krystaller, klipper og strandens sten.

Med afsæt i en brugercentreret proces på Kulturanstaltens Børnebibliotek og workshops med personalet har vi sammen med dem taget stilling til indsamlede ønsker fra børn og forældre, i form af tegninger, og med det som udgangspunkt arbejdet os frem til et formsprog der både kunne appellere til fantasien hos børnene og være med til at give en ramme for læsning og hygge med voksne. Stedspecifikt design kræver meget fokus på at inkorporere den viden som findes om stedet og dets brugere, kendte adfærdsmønstre og daglig brug, og samtidig forsøge at bidrage med noget nyt som løfter stedet og tilføjer noget ekstra ved oplevelsen ”at gå på biblioteket”

w

SpaceMatter  / Maja Lindberg

Oehlenschlægersgade 78,  1663 Kbh V

+45 26120046

maja@spacematter.dk

Har du spørgsmål - ønsker du mere information om et projekt - eller vil du høre om SpaceMatter kan hjælpe dig med dit projekt - stort eller lille - tager jeg gerne en uforpligtende snak .. Du er velkommen til at ringe til mig.